U podnožju planine Boranja smeštena je ova lekovita Banja. Nalazi se na 8 kilometara od magistralnog puta Loznica – Zvornik i pripada teritoriji opštine Mali Zvornik. Radaljska banja je bogata granitom, šumskim bogatstvima i obiljem lekovitih voda.

Analiza mineralnih voda Radaljske banje obavljena je krajem 1980. godine, a kasnija ispitivanja pokazuju da lekovite vode Radaljske banje pomažu u lečenju mnogih bolesti, kao što su: Zapaljenskih reumatizama, reumatskog artritisa, degenerativnog reumatizma, artroza i spondiloza, vanzglobnog reumatizma svih oblika, behterovljeve bolesti.

Lekovite vode pripadaju grupi alkalnih sumporovitih hipotermi. Pored sumporovite vode, Radaljska banja poseduje i poseban izvor čija voda povoljno utiče na oči, uklanjajući očnu mrenu i posledice retinopatije diabetike, istovremeno delujući na poboljšanje vida kod zdravih osoba. Takođe, voda se može piti, pri čemu pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Banja je okružena gustim šumama bukve i četinara. Tokom boravka u banji i uživanja u prirodi preporučuje se obilazak Radaljskog jezera, koje se nalazi u sklopu banje. Jezero predstavlja veštačku akumulaciju napravljenu na Radaljskoj reci i smešteno je u gustoj šumi, među netaknutom prirodom. Predstavlja pravu oazu mira za sve izletnike. Jezero je poribljeno i u njemu se može pronaći više vrsta riba, pa nije retkost videti ribolovce.