Letovanje u Grčkoj ili ne? U našoj zemlji preko 60 odsto stanovništva nije u mogućnosti da ode na odmor od nedelju dana van svoje zemlje.

Oni koji mogu dovijaju se na razne načine kako bi sebi i svojoj deci priuštili letovanje u Grčkoj.

Čekajući povoljne ponude, putem plaćanja na rate ili putem kredita i razumljivo je zašto mnogi od njih nose hranu kako bi mogli povoljnije proći tokom 7 ili 10 dana boravka na moru.

Nažalost letovanje koje se u mnogim drugim razvijenim državama smatra i podrazumeva kao ispunjenje potrebe za odmorom, u našoj zemlji letovanje na moru se i dalje smatra luksuzom.

U Facebook grupi Grčka Info nedavno se povela zanimljiva tema u kojoj je jedan od članova zamolio za iskustva drugih i postavio pitanje da li je moguće u nekom od grčkih letovališta potrošiti na hranu, kupanje i poneki obilazak 10 evra dnevno po osobi?

Mišljenja članova grupe su bila različita. Dok jedan deo smatra da je na hranu dati toliko malo neizvodljivo i u Srbiji a kamoli u Grčkoj.

Oko 70 odsto komentatora je napisalo da je to potpuno moguće ukoliko se na plaži ne koriste ležaljke i novac troši na druge nepotrebne stvari.

Pojedinci su pisali „Možeš izgurati dan, ali ne možeš 7 ili 10“, „Možeš jedino ako probušiš kašiku“, „Pre poskupljenja možda je i moglo, međutim sada je to nemoguće“.

Drugi su mu davali vetar u leđa i korisne savete o kupovini i pripremi hrane.

– Lično poznajem ženu koja uplati aranžman za 90 evra van sezone i na more ponese samo 100 evra za 10 dana. I uvek je srećna, uvek je zadovoljna.

Jedna od administratorki grupe je napisala: „Moguće je ukoliko pijete kafu u apartmanu, ne koristite ležaljke na plaži, jedete sve obroke tako što kuvate ili ih ponesete iz Srbije.

Pročitaj još:

Bazeni spremi za letnju sezonu