Maraja Keri je očarala publiku prvim nastupom, a svojim savršenim vokalnim sposobnostima dokazala da je zvezda rođena. Debi album pod naslovom “Mariah Carey” ubrzo se našao na Bilbordovoj listi najslušanijih. Iz godine u godinu, loknasti devojčurak postajao je sve popularniji. Kažu, vokal od kog pucaju čaše, prenosi Wannabe magazin.

Ono što se smatra njenim glavnim adutom jesu balade, kojima je godinama unazad osvajala svetsku muzičku scenu. Njena tajna formula je, kako i sama kaže, to što ne misli da balada mora biti spora, uz zvuke orkestra i prateće vokale. Balada može biti i bržeg tempa, baš kao što je pesma “Vision of Love”.

Pesme koje su donele najveći uspeh – Maraja Keri

Nakon uspešnog debitanskog ostvarenja, Maraja Keri bila je sigurna da će nastaviti da radi ono što je započela, a to je da svoj talenat nesebično deli sa publikom i pretvara ga u najlepše stihove. Usledio je drugi studijski album pod naslovom “Emotions” i pesma istoimenog naslova, koja je tada, uz hitove “Can’t Let Go” i “Make It Happen”, pokupila najviše simpatija publike.

Trećim albumom dostigla je svoj vrhunac. “Music Box” uvršten je među najbolje prodavane albume svih vremena. Kao jedna od najuspešnijih numera istakla se prelepa balada “Without You”. Ono što mnogi ne znaju jeste da ovaj veliki hit zapravo nije pevačicino originalno delo. Pesma je napisana za britanski rok bend Badifinger, nakon čega ju je prepevalo preko 180 muzičara, a Hari Nilson (Harry Nilsson) i Maraja Keri uvrstili su je među svoje singlove. Ipak, ova pesma se danas pretežno vezuje za Maraju i može se reći da je, zajedno sa prazničnim hitom “All I Want For Christmas Is You”, obeležila njenu dosadašnju karijeru.

Hero – najlepša balada

Još jedna neverovatna balada krasila je taj čuveni treći studijski album. Numera “Hero”, koja je zahvaljujući snažnom tekstu, mnogima pomogla u najtežim životnim trenucima. Fanovi iz svih krajeva sveta često su tražili sve moguće načine da se zahvale pevačici, jer su, slušajući ovu pesmu, pronalazili snagu i volju da se suoče sa svojim najvećim strahovima.

Raduljica od sada u Zvezdi