Navijači Crvene zvezde oglasili su se zvaničnim saopštenjem. Bivši srpski košarkaški reprezentativac Miroslav Raduljica potpisao je ugovor sa „crveno-belima“.

Raduljica je juče potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

– Ugovor s našim košarkaškim klubom potpisao je Raduljica, koji je, između ostalog, i bivši košarkaš Partizana. Kao što je poznato, u fudbalu smo pre sad već dosta godina uveli pravilo da igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana nisu dobrodošli u naš klub. Za ostale sportove, pa i košarku, neretko smo imali više razumevanja, jer su takve situacije bile učestale i fond sportista je daleko manji – navodi se u saopštenju navijača Crvene zvezde.

Navijači Crvene zvezde tvrde da su obavili razgovor sa čelnicima kluba.

– Dogovorili smo da nećemo praviti problem pri dolasku Raduljice. Zato smo tražili da pravilo iz fudbala postane pravilo i za košarku. Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub. Ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumeju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ćemo ići od slučaja do slučaja – tvrde navijači Crvene zvezde.

Pristalice „crveno-belih“ tvrde da će se u narednom periodu ponovo oglasiti na ovu temu.

– U narednom periodu pisaćemo opširnije na ovu i druge ideološke teme. Probaćemo da približimo naše stavove ljudima koji nisu u dovoljnoj meri upoznati sa istim – zaključuje se u saopštenju navijača Crvene zvezde.

Raduljica (34) je u sezoni 2011/2012. igrao za Partizan. Crvena zvezda će prvi meč u novoj sezoni odigrati u subotu od 20 sati protiv MZT Skoplja u prvom kolu regionalne ABA lige.