Porodična drama najpoznatije srpske jutjuberke Une Kablar, alijas Uki Kju, potresla je čitavu javnost. Odlukom tužilaštva, D. H. (23) priveden je zbog osnovane sumnje na nasilje nad svojom suprugom, Uninom sestrom Sarom (19), kao i nad njihovom dvomesečnom bebom, a određen mu je i pritvor od trideset dana.

O stresu koji čitava porodica preživljava, o bolovima svoje ćerke, kao i o nepravdi koju je Sara doživela od porodice supruga, za Alo! je govorila jutjuberkina majka Dijana.

Uki

– Jako smo loše, pod velikim smo stresom i trudimo se da se izborimo za pravdu. Koliko znam, moj zet je još uvek u pritvoru, ima zabranu prilaska Sari, bebi i stanu u kojem su živeli. Međutim, iako je tužilaštvo odlučilo drugačije, njegova porodica nama je zabranila pristup njihovom zajedničkom domu. Kada smo otišli da uzmemo Sarine i bebine stvari, shvatili smo da su promenili bravu. Iako do sada nismo imali advokate, planiramo da angažujemo pravnu pomoć kako bismo se izborili s nepravdom. Sarin svekar zabranio joj je da uzme lične stvari. Ona je molila da iz stana pokupi samo donji veš i ono najosnovnije, ali ni to joj nisu dali – započela je bolnu ispovest Dijana, koja ističe da je šokirana ponašanjem porodice svog zeta.

– Oni ni u jednom trenutku nisu pozvali Saru da je pitaju kako je. Svesno su se oglušili o meru zabrane prilaska i napravili su prestup kada su joj onemogućili da uđe u stan. Njegovi roditelji su jako uvređeni i ljuti što je sve javno, ponašaju se kao da je moje dete povredilo njihovo, a ne kao da je njihov sin umalo ubio moju ćerku – rekla je potresena Dijana, koja tvrdi da je njen zet vešto skrivao nasilnu stranu.

Uki Q optužila svog zeta za nasilje u porodici