Folk zvezda Svetlana Ražnatović dobila je naslednicu vrednu ne samo muzičke scene u Srbiji, već i medijske koja ne prestaje da se bavi njenim životom. Cecina ćerka Anastasija je od malih nogu izložena pritisku javnosti. Za razliku od većine dece poznatih ličnosti, ona se odlično nosi s tim.

U ekskluzivnoj ispovesti za dnevni list Alo! s kojim pevačice oduvek imaju odličnu saradnju, Ceca i Anastasija govorile su o životu iza kamera.

Ceca: Pre svega bih želela da vam čestitam 15. rođendan, jer to nije mala stvar. Biti jedan od najuspešnijih toliko godina, zaista je za svaku pohvalu. I sama znam koliko je teško u današnje vreme opstati među konkurencijom, ali kada publika, odnosno u vašem slučaju čitaoci, imaju poverenja u vas, onda sve lakše ide.

Anastasija: Srećan vam rođendan i nadam se da ćemo, kao i do sada, uvek lepo sarađivati.

Vas dve više delujete kao drugarice nego kao majka i ćerka. Kakav odnos imate i koliko vam znači da budete jedna za drugu uvek prisutne?

Ceca: Hvala na komplimentu, evo ja ću ipak biti starija sestra. Anastasija je oduvek bila jedno osećajno i blagonaklono dete. Samim tim mi je olakšala u mnogim stvarima. Nisam od onih roditelja koji kažu da s decom treba biti drug da bi vas bolje razumela. Mora da se zna ko je roditelj. S druge strane, oduvek sam imala puno razumevanja za svoju decu. Trudila sam se da ih na najbolji način izvedem na pravi put, a verujem da sam u tome uspela.

Anastasija: Mi smo drugarice samo onda kada mama uzme neku stvar iz mog garderobera. Šalu na stranu, ponosna sam na nju. Srećna sam što je baš ona moja majka i zahvalna sam joj na svemu što nam je pružila u životu. Majka mi je i drugarica i najbolji prijatelj i rame za plakanje. Jedna drugoj smo zaista sve i verujem da neke stvari ne bih uspela da nisam imala njenu bezrezervnu podršku.

Da li si govorila Anastasiji da muzičke vode nisu uvek bistre i da mulj nekada izađe na površinu i napravi ozbiljan problem?

Ceca: Ona je pored mene svih ovih godina videla kako funkcioniše estrada i koliko glavobolje mogu da ti zadaju neki faktori koji ne zavise samo od tebe. Ipak, izabrala je da krene mojim stopama. Ja sam bila tu da je podržim. Moja ćerka ima svoj pravac i drago mi je što je publika to prepoznala.

Šta je ono što nikada ne bi uradila zarad karijere?

Anastasija: Muziku obožavam i od malih nogu sam volela da pevam. Nekada ispred ogledala u svojoj sobi kako me niko ne bi čuo. Kasnije, kada sam se oslobodila pevala sam pred svojim prijateljima i porodicom. Muzika je za mene jedna iskrena ljubav, a ne forma koju treba da ispunim. Imam svoje pesme, pravac, publiku, i to je jedino što me zanima. Nisam od ličnosti koje bi zarad promocije u medijima pravila neke priče koje nisu takve.

Koliko je teško biti Cecina ćerka?

Anastasija: Teško je, ali je lepo. Činjenica da je ona najuspešniji ženski vokal s ogromnom karijerom i hitovima jeste jedan vid obaveze koji se prenosi na mene. Ona je pre svega moja majka i žena koja je snagom svoje volje i želje uspela da napravi ogroman uspeh. Pred toga uspela je da  na pravi put izvede mene i Veljka.

Ceca: A zašto mene ne pitaš kako je biti Anastasijina majka? (smeh)

U dokumentarno-igranom programu „Ceca show – Ceca i deca“ koji se emituje na TV „Blic“ imali smo priliku da vas upoznamo iz jednog sasvim drugog ugla. Da li je to zaista sve tako kao na kamerama?

Ceca: Iskrena da budem, jeste. Uvek je neki haos kod mene u kući. Samo dolaze – odlaze, prolaze. Svrate na porodični ručak, a onda svako svojim poslom. Uglavnom volim da ostanem sa Željkom, za koga sam i rekla da imam osećaj kao da je moje dete, a ne unuk. On mi je nova snaga i energija.

Anastasija: Kada se Željko rodio, Ceca je zapostavila sve nas. Naravno da nije tako, ali je on postao glavna faca u porodici Ražnatović. Što se „Ceca show“ tiče, oduševljena sam pozitivnim komentarima ljudi koji su pratili prvu epizodu, a rekli su nam i da je rejting bio odličan.

Svima je simpatičan momenat da te Željko ne zove bako, već Ceco. Da li si ti na tome insistirala ili…?

– Veljko mu često kaže: „Idi kod babe“, a ja mu odmah odgovorim: „Nisam mu ja baba, nego Ceca.“ Mislim, to su neke naše porodične fore koje su svima simpatične, ali je Željku sada interesantno da me zove Ceco, pa samo ide kroz kuću i ponavlja kao papagaj jer je provalio da se tada svi smejemo.

skoro dolazi još jedan unuk. Kakav je osećaj?

Ceca: Presrećna sam i jako se radujem. Volela bih da što više dece trčkara kroz moju kuću.

Anastasija: Radujemo se dolasku još jednog malog Veljka. Ja sam najsrećnija tetka na svetu.

Novi album u pripremi

Imali smo priliku da čujemo i jedan deo nove pesme koja se radi u studiju Damira Handanovića. Znam da ti je verovatno preko glave kada te neko pita kada će novi album, ali – kada će?

Ceca: I meni je više dosadilo da dajem isti odgovor na to pitanje. Znam da je moja publika željna da čuje neku novu pesmu, ali s druge strane ja imam visoke kriterijume kada je priprema albuma u pitanju i hoću da sve bude savršeno. Postoje neke melodije i tekstovi, ali verujem da ćemo u nekom narednom periodu konkretnije pričati na tu temu.

Radoš Bajić o bolesti supruge Milene