Nekadašnju Diznijevu princezu, Demi Lovato, koja je bila uzor klincima i tinejdžerima, mnogi pamte po slavnoj ulozi u filmu ‘Camp Rock’, ali i po uspešnoj muzičkoj karijeri. Pop pevačica i glumica se, međutim, sa uspešne karijere prebacila na opijate, alkohol, a bolovala je i od bipolarnog poremećaja. Njen život nije bio nimalo lak, a o svemu tome otvoreno je pričala u podcastu ‘Call Her Daddy’ koji vodi Aleks Cuper.

Sada tridesetogodišnja pevačica priznala je kako je počela da eksperimentiše sa opijatima kada je imala samo 12 godina, a piću i drogama okrenula se najviše zbog toga što su je i pre tinejdžerskog doba zlostavljali, piše Daily Mail.

– Prvi put sam počela da eksperimentišem sa 12 ili 13 godina. Doživela sam saobraćajnu nezgodu i prepisali su mi opijate. Moja mama nije znala da će morati da zaključava prostoriju u kojoj su se nalazili opijati od svoje trinaestogodišnje ćerke, ali ja sam u tom trenutku već itekako pila – rekla je Demi i dodala kako je u opijatima i u alkoholu tražila beg od problema koji su je okruživali.

Dete razvedenih roditelja

Otac Patrik rastao se od njene majke 1994. godine, kada je Demi imala samo četiri godine. Njena majka kasnije je našla drugog partnera, a kada je bila tinejdžerka, Demi kaže da je redovno krala očuhu alkohol.

– Krala sam pivo iz hladnjaka svog očuha, a uglavnom sam pila sama. To je tada trebalo da bude glavni pokazatelj problema – rekla je.

Tako je sve počelo, a onda se pevačica sa samo 17 godina okrenula kokainu, koji je kako kaže, ‘previše volela’.

– Sa 17 godina sam prvi put probala kokain i previše mi se svidelo. Nakon 18. godine sam otišla na odvikavanje od kokaina – otkrila je.

U aprilu 2011. godine Demi je objavila da boluje od bipolarnog poremećaja, a nekoliko meseci pre je zatražila stručnu pomoć u borbi protiv bulimije i anoreksije.

O tom iskustvu je javno govorila, a od svoje 20. do 26. godine je bila trezna. Na svom putu prema potpunoj izlečenosti, Demi je rekla da retko razmišlja o opijatima.

Prvi javni poljubac: Pike i nova devojka u akciji