Šta je najdalje što bi ste putovali da biste uživali u piću sa prijateljima? U drugi grad, drugu državu? Šanse su da vas je pomorac Džon „Chick“ Donahju nadmašio. Njega će „oživeti“ Zek Efron.

Davne 1968. godine, Donohju je krenuo u izuzetnu odiseju. Rešio je da odvuče ranac piva u Vijetnam, probije put kroz drveće i popije jedno „ne tako hladno“  sa svojim drugarima iz detinjstva na prvoj liniji fronta.

Usput je video borbe u džungli, zamenili su ga za operativcem CIA, kada je trebalo da ode, našao se usred zloglasne Tet ofanzive. Neverovatno, Donohju je doživeo da ispriča priču, a njegova divlja avantura postala je bestseler New York Time-sa „Greatest Beer Run Ever“.

Viliam Morov je objavio Donohjuove memoare u novembru 2020. godine. Svakako je već bilo planirano da se pojavi na velikom ekranu. Zahvaljujući Skydance-u i Apple TV+, ekranizacija se planira ove jeseni.

Nakon svog pojavljivanja u filmu „Gold“, Zek Efron igra „Chicka“. Sa njim su na filmu Rasel Krou, Bil Marej, Vil Rop, Arči Reno i Kajl Alen.

„The Greatest Beer Run Ever“ je prvi film reditelja Pitera Ferlija još od njegove drame „Green Book“. Ovo ostvarenje je osvojilo nagradu za najbolji film, najbolji originalni scenario i najboljeg sporednog glumca na 91. dodeli Oskara.

Da bi pokazao podršku prijateljima iz komšiluka koji služe u Vijetnamu, Chickie Donahju je odlučio da uradi nešto potpuno nečuveno. Rešio je da sam otputuje na prvu liniju fronta kako bi vojnicima doneo komadić kuće. U pitanju je njihova omiljena konzerva američkog piva. Međutim, ono što je počelo kao dobronamerno putovanje brzo se pretvara u avanturu života. Chickie se suočava sa stvarnošću ovog kontroverznog rata. Njegovi ponovni susreti sa prijateljima iz detinjstva guraju ga u složenost i odgovornosti odraslog doba.

Zasnovan na neverovatnoj istinitoj priči, „The Greatest Beer Run Ever“ je iskrena priča o punoletstvu, prijateljstvu, odanosti i žrtvovanju.

„The Greatest Beer Run Ever“ premijerno će biti prikazan 30. septembra u bioskopima i na Apple TV+.

Pogledajte novi trejler ispod.