Od dobitnika nagrade Oskar („Raja i poslednji zmaj“), specijaliste za holivudske animirane filmove, vrsnog reditelja Dona Hola (Don Hall) stiže još jedna fantastična avantura „Čudesni svet (Strange World)“. Snimljena je u prestižnom holivudskom studiju Dizni, a na reperotaru bioskopa naći će se 24. novembra.

Film predstavlja Klejdse, legendarnu porodicu istraživača. Oni pokušavaju da plove neistraženom i opasnom zemljom zajedno sa šarenolikom ekipom uključujući i jednu nestašnu mrlju, tronogog psa i gomilu proždrljivih stvorenja.

– Ceo naš svet je u velikoj opasnosti. Potrebni ste mi vi da krenete sa mnom na ekspediciju – izgovara jedan od animiranih likova. Tu je pozvao i ekipu do mesta beskrajne misterije do sada nikad viđene.

– Inspirisana klasičnim avnaturističkim pričama – ističe reditelj Hol.

– Animacija „Čudesni svet“ je originalna avantura. To je komedija o tri generacije koje prevazilaze svoje razlike dok istražuju čudan, čudesan, ali često neprijateljski svet.

Istraživaču Klejdu glas je pozajmio holivudski glumac Džejk Džilenhol, tumačeći sina nepokolebljivog predvodnika čudesne ekspedicije. Znamo ga kroz veliki spektar uloga koje je odigrao u veoma uspešnim filmovima. Neki od njih su „Noćne hronike“, „Planina Broukbek“, kao i „Doni Darko“ i hit Denija Vilneva „Zatvorenici“.

Tejlor Svift dobila priznanje kao tekstopisac