Legendarni NBA sudija, Toni Braun, preminuo je u 55. godini posle velike borbe sa rakom pankerasa.

Sudio je mnogim zvezdama, najvećim košarkašima, s njima je izlazio na kraj, ali sa opakom bolešću ipak nije mogao. NBA sudija je tokom svoje karijere sudio na 1.110 mečeva u regularnom delu šampionata, kao i na 35 utakmica u plej-ofu tokom svoje karijere koja trajala 20 sezona.

On je takođe imao tu čast i da sudi NBA finale u sezoni 2019-2020. Samo je godinu dana kasnije bio i arbitar na Ol-star utakmici u Atlanti koja je održana na zimu 2021. godine. Nažalost, tokom 2021. godine mu je i dijagnostifikovan rak pankreasa u četvrtoj fazi što ga je odvojilo od parketa.

Vest o njegovoj smrti je prenela poodica, dok su se i iz NBA lige oprostili od njega. Među prvima je to uradio Lebron Džejms, koji je imao samo reči hvale o, kako on kaže, sjajnom sudiji, ali i još boljem čoveku.

– Počivaj u miru Toni, moj čoveče. Odličan sudija, a još bolji čovek. Voleo sam kad izađem na teren na zagrevanje a on bude tamo i sudi tu utakmicu. Tvoje lice i šale će sigurno faliti našem sportu u budućnosti – napisao je Lebron u svom Tvitu.

Osim Lebrona, još mnoge NBA zvezde su se oprostile od sudije, među kojima su i Ostin Rivers, Goran Dragić, Džamal Kroford…