Kanje Vest uspeo je da preko noći izgubi 1,5 milijardi dolara i to zbog antisemitske izjave kojim je zgrozio svet.

Nakon što je na svom Tviteru napisao da će da „krene u borbu protiv Jevreja“, saradnju sa Vestom otkazali su brojni brendovi. Poslednji u nizu je i „Adidas“ sa kojim je reper dugo godina kreirao svoju marku patika.

Ugovor koji je imao s poznatim sportskim brendom činio je 1,5 milijardi dolara njegove neto vrednosti. Nakon raskida ove saradnje Vestovo bogatstvo pada na 400 miliona dolara.
Ranije ove godine objavljeno je da je reper težak dve milijarde dolara. Ponajviše zahvaljujući višegodišnjem ugovoru s „Adidasom“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ye (@kanyewest)

Njegovo bogatstvo sastoji se i od robnih maraka, nekretnina, vrednosti njegove muzike i pet odsto udela u kompaniji bivše supruge Kim Kardašijan, „Skims“.

Podsetimo, saradnju s bivšim suprugom Kim Kardašijan ranije su otkazali Gap, CAA i Balenciaga. Časopis „Vogue“ takođe „nema nameru“ da ponovo radi s reperom.

Inače, ranije ovog meseca Kanje je u nekoliko navrata svojim ponašanjem i izjavama šokirao svet. Tako je na svom Instagramu napisao „jebeš adidas, oni su silovali i ukrali moj dizajn“. Nakon toga je objavio i snimak na jutjubu na kojem se vidi kako čelnicima sportskog brenda pušta porno-film. Vest je javno optužio Bernara Arnoa, vlasnika luksuznih brendova, da je odgovoran za smrt dizajnera Verdžila Abloa koji je preminuo od raka.

Javno je govorio i o navodnoj „jevrejskoj medijskoj mafiji“. Američkog predsednika Džoa Bajdena nazvao je „je*enim retardom“. Svoju izjavu  opravdao je time da ima pravo da kaže šta misli budući da se bori sa mentalnim problemima.

Talula: Nisam razgovarala s Demi tri godine