Eurosong 2023. godine izgleda da je pod znakom pitanja.

Naime, u pitanju je izuzetno složen događaj koji zahteva dugu pripremu, a to prema informacijama kojima BBC raspolaže, znači da producenti moraju da imaju na raspolaganju dvoranu šest do osam nedelja pre nego što počne takmičenje najboljih pesama Evrope. Još uvek nije poznato ni koji će grad biti domaćin Evrovizije 2023, jer će se tek u petak znati ko ulazi u uži izbor.

Sada je gotovo sigurno, navodi BBC, da će datumi nekih turneja morati da se odlože ili otkažu kako bi se napravilo mesta za Evroviziju u maju.

Medžik Majk, Andre Riu i Elton Džon su među onima koji imaju rezervisane koncerte u tom periodu u mestima koja su u konkurenciji za održavanje takmičenja, uključujući Liverpul, Lids i Glazgov.

PRIMER TURNEJE

Producenti turneje Medžik Majka imaju na primer zakazane datume u aprilu i maju u gradovima kao što su Njukasl i Mančester, a kako su potvrdili za BBC News, nijedna arena ih još nije zamolila da pomere datume turneje. Ulaznice su još u prodaji za sve izvedbe jer se konačna odluka neće doneti do jeseni, što znači da se do tada neće znati koji će grad morati da otkaže ili odloži prethodne rezervacije.

Milica Pavlović u nikad izazovnijem izdanju

Šef ovogodišnjeg takmičenja održanog u Torinu, Klaudio Santući, potvrdio je da će organizatorima biti potreban pristup mestu održavanja nekoliko nedelja pre.

– Postavljanje traje oko tri nedelje, zatim tri ili četiri nedelje proba, a jedna od tih nedelja je predstava – rekao je za BBC Klaudio Santući, objašnjavajući kako je u pitanju toliko složen događaj da bi u idealnim uslovima za njegovu organizaciju zapravo bile potebne dve godine.

BBC je prihvatio poziv da bude domaćin događaja 2023. nakon što su organizatori odlučili iz sigurnosnih razloga da se Evrovizija ne može održati u Ukrajini, iako je pobedu odneo ukrajinski Kaluš Orkestar.