Ejmi Vajnhaus će konačno biti i na filmu

Postoje velike šanse da je predstojeći biografski film o Ejmi Vajnhaus dobio svoju glavnu glumicu. Međutim, još ništa nije potvrđeno.

Magazin Variety piše da će se u ulozi slave pevačice najverovatnije naći glumica Marisa Abela. Film će biti objavljen pod nazivom „Back To Black“.

Ova Britanka trenutno igra problematičnu Jasmin Kara-Hanani u seriji „Industry“ (BBC/HBO), čija druga sezona je upravo počela da se emituje. Ona takođe igra u seriji „Cobra“ na televizij i Sky TV, a uskoro ćemo je gledati u filmovima „She Is Love“, „Rogue Agent“, kao i prestižnom ostvarenju „Barbie“, u kome joj društvo prave Margo Robi i Rajan Gosling, piše The Playlist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marisa Abela (@marisaabela_)

Marisa Abela završila je Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti u Londonu. Kao i Ejmi Vanhaus, i ona je jevrejskog porekla. Mlada glumica ume da peva i kao slavna pevačica ima relativno dubog glas. Producenti filma „Back To Black“ želeli su da se u ulozi pokojno muzičke zvezde nađe manje poznata glumica. Abela to svakako jeste, bar u svetskim okvirima.

Iza biografskog filma o Ejmi Vajnhaus stoji rediteljka Sem Tejlor-Džonson. Ona ima iskustva u stvaranju filmovima o poznatim muzičkim izvođačima. Ona je, naime, snimila film „Nowhere Boy“ o mladalačkim danima Džona Lenona, periodu pre nego što je stekao slavu sa Bitlsima.

Ostaje da se vidi da li će Marisa Abela stvarno igrati Ejmi Vajnhaus u filmu „Back To Black“, ali kako stvari sada stoje, ona je prvi favorit za ovu ulogu. Film će inače imati svoju premijeru 2024. godine.