Džordž Majkl je bio večita enigma za medije i žene. Tačnije, žene su ga obožavale, a mediji su pokušavali da iskopaju i saznaju da li je homoseksualac. Sve dok u kontroverznom incidentu istina nije isplivala na videlo.

Džordž Majkl nikad nije bio stidljiva muzička zvezda kad je po sredi bila njegova seksualnost. Međutim, dok nije javno priznao i sam je bio u problemima i nedoumicama. Godinama ga je zbog toga, kako se više puta poverio u intervjuima, mučila duboka i teška depresija.

Pevač je aprila 1998. godine bio uhvaćen usred seksa u javnom WC-u na Beverli Hilsu. Policajac koji ga je pratio radio je kao tajni agent. Majkl je morao da plati kaznu od 500 funti i da obavi 80 sati društveno korisnog rada zbog incidenta na javnom mestu. Njegova najgora kazna su bili mediji koji su ga tih dana razvlačili na naslovnicama sa istinitim i izmišljenim informacijama.

Džordž Majkl priznaje da je gej

Ubrzo posle ovih događaja Džordž je priznao za televiziju “CNN“ da je u vezi sa američkim biznismenom Kenijem Gosom.

„Bio sam prvi put u vezi sa 27 godina, ali sa svojom seksualnošću sam se pomirio tek sa 24 godine. Izgubio sam partnera koji se zarazio HIV-om i onda mi je trebalo tri godine da odbolujem. Potom je umrla moja majka. Imao sam utisak da je na mene bačena kletva“, rekao je pre 18 godina Majkl.

Pevač je sa 19 godina svojoj sestri i bliskim prijateljima priznao da je biseksualac, ali svi su ga savetovali da ne kaže svojim roditeljima. Pre osam godina Džordž je objasnio da nije ranije želeo da priča o svojoj seksualnosti da ne bi uznemirio svoju majku koja bi se sigurno brinula da ne dobije HIV.

Pop legenda je priznao da je spavao sa mnogo žena, ali do to nikad nije bilo to. Džordž Majkl je otvoreno govorio i podržavao gej prava od 1998. godine.

Spot za pesmu “Outside“ je bio objavljen ubrzo nakon incidenta u javnom WC-u na Beverli Hilsu i napravljen je kao satira. Pevač u spotu pozira dok policija igra u javnom WC-u u disko fazonu.

Nikola Pelc otkrila detalje sukoba sa Viktorijom Bekam