Za istorijsku dramu iz 2005. godine „Laku noć i srećno“ Džordž Kluni se, osim u ulozi glumca, oprobao i kao reditelj i scenarista. Ali, umesto da traži vrtoglavu platu, Džordž Kluni je uzeo samo po jedan dolar za svaki od tih poslova.

„Laku noć i srećno“, u kojem takođe glume Dejvid Stratern i Robert Dauni mlađi. Smešten je u 1953. godinu i fokusiran je na stvarnu životnu priču radijskog i televizijskog novinara Edvarda R. Maroua. Koji je pokušao da svrgne američkog senatora Džozefa Makartija. Snimanje filma koštalo je samo 7,5 miliona dolara. Pri čemu je Klunijeva niska plata verovatno pomogla da troškovi budu tako mali.

„Laku noć i srećno“ nije bio samo komercijalni uspeh, voleli su ga i žiriji za dodelu nagrada. Dobio je nominaciju za šest Oskara, uključujući one za najbolji film. Najbolji originalni scenario i najboljeg glumca, kao i za šest BAFTA nagrada i pet Zlatnih globusa.

Kritičari su takođe bili oduševljeni istorijskom dramom – ima impresivnih 93 posto pozitivnih recenzija kritike i 83 posto pozitivnih recenzija publike na sajtu Rotten Tomatoes, dok na IMDB ima ocenu 7,4. Kluni je 2012. godine za Los Anđeles tajms rekao da je pokretačka snaga filma bila – ljutnja.

„‘Laku noć i srećno’ napisao sam zato što sam bio ljut jer su me nazivali izdajnikom moje zemlje kad sam rekao da treba da postavimo pitanja pre nego što pošaljemo ljude u rat, a pronašao sam način da to izrazim u filmu“, rekao je.

Zvezde Granda izgubile 2,8 miliona evra!