Dara iz Jasenovca danas izgleda potpuno drugačije.

Lik devojčice koju je tumačila Biljana Čekić iz potresnog filma „Dara iz Jasenovca“, svi su upamtili a vrtoglavu slavu koju je stekla i dalje traje.

Iako je tumačila glavnu ulogu, ostala je skromna i simpatična devojčica, koja živi kod Kozarske Dubice. Rođena je 2007. godine. Pred kamerama se našla skoro pa slučajno, posle kastinga koji su producenti organizovali u njenoj školi. Prijavile su se brojne devojčice, ali je Biljana bila ona prava.

Uloga joj je donela veliku popularnost, sa svih strana stizale su pohvale i priznanja, a manastir Hilandar namenio joj je stipendiju za dalje školovanje.

Novinari koji su posetili njenu porodičnu kuću uverili su se da je mlada filmska zvezda dobro i poslušno dete, koje ustaje u šest sati kako bi stigla na nastavu, ali i vredno radi na imanju, zajedno sa babom i dedom, ocem, sestrom i bratom.

Posle premijere filma, Biljana je ispunila svoju veliku želju – prvi put je bila na letovanju na moru, tačnije u Budvi.

Biljana, ili kako je mnogi oslovljavaju Dara, u međuvremenu je završila osnovnu školu. Najveća želja joj je, ne krije, da postane glumica. „Vetar u leđa“ dao joj je i Miloš Biković, koji joj se obratio video -porukom u kojoj poručuje da je siguran da će se jednom sresti u kadru, jer je pred njom uspešna glumačka karijera.

– Hvala ti što si mi ulepšao dan, godinu, život. Volim te, hvala na svemu. I dalje ne verujem – odgovorila mu je zbunjena Biljana, kojoj se ispunio tinejdžerski san.