Legendarni britanski rok muzičar Dejvid Bouvi posthumno je odlikovan dobijanjem zvezde na Stazi slavnih muzičara u Londonu. Time se pridružio muzičkim zvezdama, grupi „The Who“, kantautorki Ejmi Vajnhaus, kao i grupama „Mednes“ i „Soul II Soul“.

Tvorevina u Bouvijevu čast otkrivena je na ceremoniji u njegovu čast, na kojoj su svirani največi hitovi muzičke legende, prenosi Reuters.

– Ovo je samo jedan jedan od orijentira za Bouvijevo nasleđe, uzimajući u obzir plodonosnu muziku, filmove, video snimke i sve što je ovaj umetnik uradio za kulturu – rekao je Vudi Vudmansi Rojtersu.

Vudmansi je bio bubnjar u jednom od Bovijevih pratećih ansambala. On je imao priliku da učestvuje u otkrivanju spomenika u čat ovog umetnika.

– Bio je neverovatan umetnik. On je bio osoba koja je radila non stop. Njegov dan je bio ispunjen radom, to se moglo videti u njegovom plodonosnom stvaralaštvu. On je mogao da se predstavlja različite likove i muzičke žanrove koje je radio i da to izvodi. Ja ne mislim da je iko to ikada postigao. Bouvi je bio jedinstven, zaista jedinstven – dodao je Vudmansi na ceremoniji.

Londonska staza slavnih muzičara osnovana je 2019. godine, po ugledu na Holivudsku stazu slavnih, a prvi laureat je bila grupa „The Who“.

Nakon velike pandemije, koja je uticala na održavanje mnogih javnih dešavanja, otkrivanje i odavanje počati Bouviju je prvi put upriličeno posle marta 2020. godine.

Podsećanja radi, ovoga meseca je izašao i dokumentarni film o britanskom kantautoru Dejvidu Bouviju, pod nazivom „Moonage Daydream“.