Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Abu Dabiju sa liderom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom posle čega su delegacije dveju zemalja potpisale 9 sporazuma.

– Ono što je za nas važno – Beograd na vodi, mnoge investicije, ali ono što je najvažnije, kada god je teško, mi možemo da se oslonimo na Emirate – rekao je Vučić.

– Ministar Mali je potpisao važan sporazum – rekao je predsednik i dodao da je za Srbiju to značajno jer stiže vraćanje dugova. U Emiratima je razgovarano i o energetici, gorućoj temi za ceo svet.

– Sledeća zima biće još gora i mi zbog toga toga strateški radimo na planu za našu energetiku a ne samo za jednu zimu. Potom stiže i rat za hranu u svetu za koji takođe treba da se strateški spremimo pa nam ovakav keš kredit, kojim osiguravamo naše finansije, mnogo znači, naročito od naših prijatelja“.

Kako je naveo, „potpisan je sporazum po kome ćemo dobiti milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrska Srbiji“, kaže predsednik Srbije.

Kada god je teško Srbija može da se osloni na UAE, potpisan sporazum po kome ćemo dobiti milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrska Srbiji“, kaže predsednik Srbije.

Podsetimo, u Palati naroda u Abu Dabiju za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je od juče u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, organizovan je svečani doček.