Vladimir Putin, predsednik Rusije izjavio je da oni nemaju primedbe da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji, koja nije vojna organizacija.

– EU nije vojna organizacija ili vojno-politički blok, za razliku od NATO. Uvek smo govorili, i uvek ću reći da je naš stav vrlo jasan po ovom pitanju. Mi nemamo ništa protiv ulaska Ukrajine, istakao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je TASS.

– Nikada nismo bili protiv ovoga (ulaska Ukrajine u EU). Uvek smo bili protiv vojnog razvoja ukrajinske teritorije, jer to ugrožava našu bezbednost. To je ono čemu smo se protivili. Ali što se tice ekonomske integracije – Zaboga, to je njihov izbor, rekao je Putin.

Istovremeno, naglasio je on, svrsishodnost prijema Ukrajine u Evropsku uniju, takođe, će samostalno odrediti EU.

– To je suverena odluka bilo koje zemlje – ući ili ne u ekonomske asocijacije, a posao ove ili one ekonomske asocijacije je da prima nove članove ili ne. Neka same zemlje EU odluče u kojoj meri je to moguće i izvodljivo. Da li će to biti od koristi ili štete za Ukrajinu, to je u potpunosti njihova stvar, stvar ukrajinskog naroda i ukrajinskog rukovodstva danas –    zaključio je Putin.

Pročitaj još:

Aleksandar Vučić: Penzije skaču za istorijskih 18,2%