Trovanje učesnika širom Srbije u samo nekoliko dana izazvalo je pravu pometnju.

Čak 137 učenika iz Beograda otrovalo se u Sokobanji „zelenim ćevapima“, sumnjive princes krofne u Niškoj Banji prijavilo je 76 đaka iz Aleksandrovca, a 25 predškolaca iz Beograda na Divčibarama je doručkovalo jaja „čudnog mirisa“.

Nastavlja se trovanje

Užasni niz zaražavanja po život opasnom salmonelom na rekreativnoj nastavi i ekskurziji počeo je 26. maja i nastavio se i ovih dana.

Čak 25 od 75 predškolaca PU „Boško Buha“ Palilula otrovalo, kako se sumnja, tokom boravka na Divčibarama.

Većina mališana nakon trovanja imala je visoku temperaturu, krvavu dijareju i povraćali su, a četvoro je zbog ozbiljne kliničke slike zadržano na bolničkom lečenju u Institutu za majku i dete.

Dođeš zdrav, odeš bolestan

– Zbog ozbiljne kliničke slike troje mališana je upućeno na dalje lečenje u Institut za majku i dete – rekao je za Alo! dr Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ Palilula.

Potvrdu za trovanje i uznemirujuće vesti Alo! je dobio i od nadležnih iz PU „Boško Buha“.

– Simptomi su počeli tri dana po povratku, a kod četvoro od 25 dece je potvrđena salmonela i oni su hospitalizovani. Za ostale čekamo rezultate.

Deca su boravila u Odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, organizator putovanja je Centar dečjih letovališta i oporavilišta Beograd – rekli su za Alo! u PU „Boško Buha“ Palilula.

Pročitajte još:

Majmunske boginje i simptomi