Predsednik Odbora Udruženja poljoprivredne i prehrambene industrije u crnogorskoj Privrednoj komori (PKCG) Milutin Ðuranović najavio je juče da postoji mogućnost sporadične nestašice mleka, koja, kako kaže, ne bi bila dugotrajna i većeg obima.

Ðuranović je to rekao komentarišući odluku Vlade Srbije da zabrani izvoz sirovog i pasterizovanog mleka. Dodao je da crnogorske kompanije trenutno mogu zadovoljiti potrebe crnogorskog stanovništva.

UZBUNA! Regionu preti nestašica mleka

U radnjama širom Bosne i Hercegovine se već oseća velika nestašica mleka. Pojedini mediji najavljuju da bi uskoro cene mleka mogle znatno da porastu. Razlog nestašice je to što je BiH u velikoj meri smanjena proizvodnja mleka. Tako da je u prvih šest meseci ove godine proizvedeno oko 12,5 miliona litara manje u odnosu na isti period prošle godine, preneo je sarajevski portal Klix.ba

Prema nezvaničnim informacijama, RTL Vlada Hrvatske će danas, 8. septembra, ograničiti cene mleka, ulja, šećera, mlevenog mesa, u pokušaju da pomogne privredi i građanima u energetskoj krizi.

Takođe, navodi se, država će pomoći malim i mikro preduzetnicima i privrednike će kategorizovati prema potrošnji energenata, te će proporcionalno dobiti pomoć. Pored toga, planira se povećanje neoporezovanih prihoda i pomoć za penzionere.

Adriana Vilagoš čudo od deteta!