U Srbiji će jutro biti vedro i veoma hladno, ponegde uz maglu ili nisku oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano i dalje hladno za ovo doba godine, uz razvoj oblačnosti. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije jak.

U toku večeri vetar u skretanju na jugoistočni. Minimalna jutarnja temperatura od 3 do 9°C, maksimalna dnevna od 16 do 20°C.

U Beogradu danas pretežno sunčano i dalje hladno za ovo doba godine, uz razvoj dnevne oblačnosti. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u toku večeri vetar u skretanju na jugoistočni. Minimalna jutarnja temperatura 8°C, maksimalna dnevna 18°C.

Srbija će za vikend biti pod uticajem visinskog grebena i znatno toplije vazdušne mase sa juga i sa Mediterana. Ovakva sinioptička situacija usloviće stabilno i osetno toplije vreme, uz priliv znatno toplije vazdušne mase sa juga i sa Medirana.

U subotu će jutro biti vedro, ali zbog jačeg izračivanja i veoma hladno, ponegde i sa maglom, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i znatno toplije. Jutarnja temperatura od 1°C na jugoistoku do 7°C na severu Srbije i u Beogradu, a ponegde se očekuje čak i slab prizemni mraz, tj. mraz na 5 cm iznad tla. Tokom dana osetno toplije, maksimalna temperatura biće od 20 do 23°C, u Beogradu do 22°C.