Nikola Jokić je među prvima najavio da će braniti boje Srbije ovog leta na Eurobasketu, a on se pojavio i na okupljanju reprezentacije u okviru priprema za kvalifkacije za Svetsko prvensto i Eurobasket, koje su zvanično započele u Staroj Pazovi.

– Atmosfera je sjajna kao i svaki put, još je sva na nekom individualnom i laganom nivou, svi znamo zašto. Naš je fokus da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, da nastavimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima i ono što su nam stariji ostavili.

Upitan je Jokić koliko mu znači igranje za Srbiju.

– Znači puno, pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osećao kada sam dolazio ovde, nego kada idem u Denver.

Jokiću su predočena i očekivanja nacije, a to je zlatna medalja na Eurobasketu.

– Glavni fokus je da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, pa ćemo videti za Eurobasket dokle doguramo, sve ekipe dolaze sa ciljem da uzmu medalju ili da osvoje, ne treba da idemo sa nekim prevelikim ciljem, već dan po dan sa treningom i obazrivo. Ljudi u Srbiji i naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobeđujemo, svi bi voleli da uzmemo medalju, ali to je još daleko

Novinari su ga pitali da li je svestan kako protivnici gledaju Srbiju sa njim i bez njega.

– Ne – kratko je odgovorio.

Kako ti gledaš na protivnike?

– Mi gledamo da treba da ih nadigramo i kada dođu pripreme i da budemo spremni i da ih pobedimo.

Pred Srbijom je veliki imperativ pobede u naredne dve utakmice, faktički moranje, ali Jokić spušta pritisak.

– Ne mora ništa, to je neki minijaturni cilj da pokušamo, da imamo što veće šanse. Ne mora se, ali daćemo sve od sebe.

Za kraj su ga novinari upitali šta je njegov glavni cilj u reprezentaciji.

– Da ostanemo svi kao ekipa i da imamo poštovanje jedni prema drugima – zaključio je as Denvera i dvostruki uzastopni MVP NBA lige.