Danilo Anđušić je ovog leta pojačao Partizan, a iako se nadao da će njegovo ime biti makar na širem spisku košarkaške reprezentacije Srbije u sklopu priprema za Evrobasket, to se nije dogodilo.

Povratnik u redove crno-belih prokomentarisao je odluku selektora Svetislava Pešića da precrta sa spiska Miloša Teodosića, i tom prilikom je rekao da način na koji je to urađeno prema legendi reprezentaciji nije u redu.

danilo-andjusic
danilo-andjusic

 

– Teo je legenda, kapiten reprezentacije dugi niz godina, podredio je veliki deo svoje karijere nacionalnom timu, dolazio je povređen i umoran, uvek je bio tu 20 poslednjih godina i prema mom mišljenju, mislim da ne treba da se na takav način završi njegova priča u reprezentaciji. Ne znamo šta će se desiti u budućnosti, šta će biti sa Svetskim prvenstvom naredne godine, ali se nadam da će Teo biti tamo i imati lepši kraj reprezentativne karijere. U suprotnom će ostaviti gorak ukus. Tako se ne odnosi prema legendi reprezentacije.

Nije želeo Anđušić previše da priča o tome što se on nije našao na širem spisku Pešića.

– Ne želim da dužim o toj temi. Mislim da sam zaslužio da budem na širem spisku. Nisam pričao sa Pešićem. Poslednji put smo razgovorali pred prošli reprezentativni „prozor“. Tada smo pričali, sve je bilo normalno, dogovorili smo se da se čujemo pred ovo okupljanje, ali se nismo čuli.

Dejan Stanković precrtao nekada važnu uzdanicu