Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije ocenila je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom da bilateralne odnose naše dve zemlje odlikuje intenzivan politički dijalog. Izražena ekonomska saradnja, naročito kroz investicije turskih kompanija i učešće u različitim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Predsednica vlade Ana Brnabić istakla je da je aktuelni nivo bilateralnih odnosa Srbije i Turske na najvišem nivou i da je važno da ekonomska saradnja dve zemlje raste.

Brnabić je zahvalila za veliku podršku koju turska vlada i predsednik pružaju investitorima koji žele da ulažu u Srbiji, naročito za one koje učestvuju u napretku manje razvijenih delova Srbije.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu ocenio je da je za odnose naših zemalja zaslužan i izuzetan politički dijalog zvaničnika Srbije i Turske i najavio da će predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uskoro posetiti Srbiju i region.

Turski šef diplomatije potvrdio je da su Turske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji i da trenutno zapošljavaju oko 10.000 srpskih radnika.

Turske firme, kako je rekao, rade i važne projekte na putnoj infrastrukturi, pre svega kada je u pitanju autoput Beograd-Sarajevo-Beograd.

Navodeći da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona, ministar Čavušoglu je istakao da je Turska spremna da pruži svu moguću pomoć saradnji u regionu, a izgradnja putne infrastrukture, kako je objasnio, predstavlja osnov za njen dalji razvoj.