Aleksandar Vučić, predsednik Srbije  prisustvovaće sutra u Novom Sadu obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“.

Inače, juče je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potresnim videom najavio je da će obeležavanje godišnjice operacije hrvatske vojske „Oluja“, tokom koje je proterano i ubijeno više stotina hiljada Srba, biti održano 4. avgusta u Novom Sadu.

Poziv je upućen svim građanima da dođu u četvrtak, 4. avgusta, u 20.00 sati na Trg slobode u Novom Sadu.

Podsećanja radi, tokom dana desio se sraman čin jednog ili više vandala zaprepastio je ženu, koja se sa suprugom vratila iz Australije u rodni Knin na letovanje.

Naime, na automobilu beogradskih registracija koji su pozajmili od brata njenog supruga, a koji je bio parkiran ispred njene porodične kuće, pronašli su ispisan natpis „Za dom“. Bilo je to u sredu oko 7.30 i sve su prijavili.

– Parkirali smo auto ispred kuće. Kad sam ujutru izašao, imao sam šta da vidim. Imam osećaj da je to najnormalnija stvar za sve ovde, ali nikako ne može biti normalna stvar u 21. veku. Policija je sačinila zapisnik, ali je materijalna šteta, košta – rekao nam je čitatelj. – Ili bi možda trebalo da napišemo ‘Spremni’ na drugoj strani da bude kako treba? Inače se uopšte ne bih uznemirio, ali ovo mora kad-tad da prestane, glupo je. Da ljudi imaju druge poslove, ne bi razmišljali o tome i radili takve stvari – dodaje sagovornik.