Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegov govor na Generalnoj debati UN u Njujorku izazvao pažnju jer je bio drugačiji. 

Na pitanje novinara da li ga je neko od svetskih lidera pozvao posle govora koji je na zvaničnom kanalu UN bio gledaniji od govora ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Vučić je rekao da su mu prišli šefovi misija nekih od najznačajnijih zemlja. Oni su mu čestitali na hrabrosti.

Vučić je za srpske medije u Njujorku rekao da je njegov govor bio drugačiji. 

„Pitanje je da li sam uradio nešto dobro za Srbiju. Ono čime moram da se rukovodim je da li smo napravili nešto dobro za zemlju. Jesmo, jer smo strasnije i argumentovano branili našu poziciju i pokazali da nismo šaka zobi, jer su oni veliki, a mi mali. Kao i da se borimo za svoje stavove i time sebi digli cenu“.

On je ocenio i da to može da bude mač sa dve ostrice.

„Svi znaju da smo mi pokvarili narativ jedistva u borbi za teritorijalni integritet i da smo podsetili na nesto cega bi neki da se ne sećaju kada je u pitanju princip teritorijalnog integriteta i Povelja UN“.

On je dodao da to nije pitanje snage, već sam narativ teže prolazi u svetskom mnjenju ako ih neko podseća kako su poštovali Povelju UN nekoliko decenija ranije.