Aleksandar Šapić dobio je poverenje stranke. Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je na današnjoj sednici odluku da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić.

– Većinom glasova smo usvojili da Aleksandar Šapić bude kandiadat za gradonačelnika. To ćemo predložiti Skupštini u ponedeljak. On je bio i prvi na našoj listi za Beograd, na listi „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ – rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić
Ana Brnabić

Predlog za zamenika gradonačelnika Beograda je Vesna Vidović. Prema rečima Brnabić, biće izmena u gradskom veću, takođe i u sekretarijatima, ali kako je dodala „to će kasnije doći na dnevni red“.

– Imamo pred nama ambiciozne projekte, a jedan od najvažnijih je beogradski metro, tu je takođe i linijski park. Mi smo u prethodnom sazivu grada i gradskoj upravi pokrenuli ovaj projekat koji je najveća parkovska površina u gradu Beogradu. Zatim, izgradnja pet postrojenja za prečišćavanje voda, muzej Nikola Tesla, izgradnja kreativnog distrikta Ložionica i tako dalje. Da zagrizu i pokažemo svim Beograđanima da možemo brže i jače da se radi. Svaki od tih projekata će na dnevnoj osnovi promeniti život svih koji žive u Beogradu, i onih koji dolaze u naš grad – navela je Brnabić dodajući da je saradnja ključna.