Mihailo Veruović Vojaž vrlouzičke vode, a sada je pevač progovorio o teškom detinjstvu, nemaštini i preranom odrastanju.

Svim njegovim vršnjacima, pa i onim starijima, njegov život je izgledao kao bajka. Tako se i njemu činilo. Ali, kako sve ima dve strane medalje tako su i ovi popularnost i bogastvo doveli do toga da zaboravi na neke bitne životne norme.

Iako mnogi koji su prošli kroz isto o tome ćute, Vojaž je odlučio da progovori. Zarad vršnjaka i zarad sebe.

– Nekada mi se desi da stanem i pomislim: “Mihajlo, da li si ti normalan”? Ali opet i razumem sebe donekle. Došao iz stvarno siromašne priče i sam sam svojim radom i verom uspeo da obezbedim sve, pa čak i više nego dovoljno za sebe i svoju porodicu. Za uspeh sam zahvalan i znam da je od Boga, ali novac je zla stvar i sve više shvatam zašto, poručio je ovaj dvadesetogodišnjak i nastavio:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voyage (@voyage.mp3)

– Ovo pišem za sve vas koji ste mojih godina jer znam da ćete u jednom momentu ostvariti sve što zamislite i nemojte da dozvolite da u tom momentu izgubite sebe.

– Primetio sam u poslednje vreme, sve ovo ume da ponese i da umem da ispadnem kreten u nekim situacijama. Moram da nađem zlatnu sredinu između ambicija i realnog života. Pripisaću to letenje svojim godinama, svestan sam svega. Moram da se vratim sebi.

Veruović je u nekoliko navrata pričao o traumatičnom detinjstvu nakon što je njegov otac Milan ranjen 2003. godine. To se dogodilo tokom atentata na premijera Zorana Đinđića, čiji je bio telohranitelj. Porodica mladog muzičara se tada odselila u Francusku.

– Kada je moj otac bio ranjen, moja porodica i ja smo morali da bežimo u Francusku. Kao dete sam proživeo stvari koje mogu da se vide samo na filmu i to je traumatično iskustvo za jednog klinca. U Srbiju sam se vratio kada sam imao osam godina. Prošao sam pakao od života i trebalo mi je mnogo vremena da se uklopim sa svojim vršnjacima, koji nisu mogli da razumeju kroz šta sam prošao. Ne želim od sebe da pravim žrtvu, ali sam uvek bio kao neki čudak i crna ovca u društvu – rekao je Vojaži dodao da se tada zarekao da će biti uspešan:

– Jedan od razloga za moj uspeh je inat. Radio sam mnogo više od drugih, ali zato sam uspeo.

Mihajlo nikada nije krio da sve što zaradi podeli sa majkom i bratom, da ulaže u budućnost jer zna da se sve može promeniti.

– Veliki je problem kod nas muzičara što je postalo popularno pokazivanje novca, nije mi jasno kako možeš da budeš bogat, a da tvoja porodica nema. To zapravo nije bogatstvo. Mislim da bi ljudi mogli da se slože sa mnom. Svoje bogatstvo sam odlučio da podelim sa svojim najbližima i ljudima koji zapravo nemaju. Tehnički, sve što zaradim ili sačuvam ili dam nekome. Živim život pun davanja i mislim da je to jedan od razloga zašto je život blagonaklon prema meni – rekao je Vojaž za Blic.