Grupa „Brkovi“, održaće koncert 7. oktobra u Hangaru Luke Beograd. Sada je frontmen benda Šemso 69 za Alo! progovorio o predstojećem nastupu i otkrio nepoznate detalje saradnje sa Kamčija orkestrom.

Šemso je ispričao da se, uprkos dogovoru, članovi popularnog bugarskog benda neće pojaviti na beogradskom koncertu i otpevati poznate stihove „Vasko Žabata“. 

– Na našem koncertu u Beogradu trebalo je da nastupi i čuveni Kamčija orkestar i pevač poznat kao Vasko Žabata. Sve je bilo dogovoreno preko jednog mog prijatelja iz Bugarske, ali kako sam saznao, pod pritiskom popularnosti, pevač je napustio bend – šokirao nas je Šemso, koji je otkrio zbog čega je došlo do raspada muzičkog sastava.

– Pesma „Kombajna vršačka“ snimljena je davno i bila je namenjena za njihovo podneblje. Oni su iz ruralnih krajeva, kao bend su nastupali uglavnom na svadbama i privatnim veseljima. Onda je neko nakon dvadeset godina uzeo isečak pesme i objavio ga na društvenim mrežama, gde je to jako brzo postalo viralno. Mi smo se zainteresovali, kontaktirali smo s članovima benda i dobili smo zeleno svetlo za saradnju. Međutim, koliko znam, pevač je napustio bend zbog pridika supruge. Ne osuđujem ga jer smatram da su žene pametniji pol i uveren sam da je pevačeva supruga imala opravdane razloge. Ipak, krivo mi je što se bend neće pojaviti na koncertu, to bi i njima odgovaralo zbog medijske propraćenosti – rekao je za Alo! Šemso.

Frontmen benda „Brkovi“ osvrnuo se potom na muzičku karijeru i priznao je da sebe ne doživljava kao talentovanog pevača.

– „Brkovi“ su grupa prijatelja koji svoju muziku objavljuju na internetu, nemamo producenta, sve radimo sami. Naša muzika je žestoka, balkanska, asocira na raskopčana dlakava prsa i brkatog kamiondžiju. Sviramo pank i folk. Ne smatram nas delom estrade i najviše me nerviraju javne ličnosti koje diskriminišu i vređaju druge ljude na osnovu nacionalnosti, seksualnosti i drugih opredeljenja – rekao je muzičar, i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vedran Pehar (@shamso69_official)

– Sebe smatram prosečnim, ako ne i lošim  pevačem, ali koristim trikove i publika je zadovoljna. Kada je naš album bio proglašen za najgori u Hrvatskoj, to nam je bila odlična reklama. Volim komentare, ma kakvi oni bili – zaključio je on.

Elektra Elit progovorila o prostituciji