U životu Saše Popovića ništa ne može da bude jednostavno!

On tek što je rešio problem s emitovanjem šou-programa „Zvezde Granda“, koji će od 5. novembra ove godine biti prikazivan na Pink televiziji. Popović se suočio s još jednom ozbiljnom poteškoćom kada je reč o njegovim investitorskim poslovima.

Kako Alo! ekskluzivno saznaje, gradnja luksuznih stanova na Bežanijskoj kosi koju je započeo na jesen prošle godine morala je da stane. Razlog je što je bivši direktor Granda izgubio građevinsku dozvolu.

Na mestu gde bi trebalo da budu stanovi i lokali nalazi se ograđen prostor, velika rupa, a pored je sazidan samo jedan mali objekat s imenom i logom buduće stambene jedinice. On predstavlja mali poslovni prostor u koji može da se svrati i zakaže sastanak u vezi s razgledanjem i kupovinom.

Izvor blizak Saši Popoviću koji je želeo da ostane anoniman otkriva za Alo! detalje ove situacije.

Početak radova na Sašinoj zgradi koja bi po planu trebalo da ima 280 stanova, 48 lokala i čak 500 parking-mesta bio je zakazan za 1. oktobar 2021. godine. Dok je trebalo da stanari dobiju ključeve 28. februara 2022. godine – počinje izvor.

– Plan je bio jako ambiciozan, jer je rok za izgradnju bio samo četiri meseca. Cela ekipa je bila entuzijastična, posebno što je interesovanje za ovu zgradu i lokaciju od samog početka bilo odlično. Umesto toga, radovi nisu ni počeli. Uprkos tome što je većina stanova kaparisana ili prodata budućim vlasnicima samo na osnovu makete i arhitektonskih rendera na kojim se jasno mogao videti raspored prostorija i pozicija stanova. Saša Popović je izgubio dozvolu za zidanje i sem sagrađene kancelarije koju u poslednje vreme ima svaki luksuzni objekat, na gradilištu punih godinu dana nije dodata ni jedna jedina cigla – kaže izvor.

Tragom ovih saznanja obišli smo plac na Bežanijskoj kosi. Na njemu nismo zatekli radnike i mašine, ali smo videli zgužvano obaveštenje građevinske inspekcije o zabrani gradnje. Tim povodom pozvali smo Sašu Popovića, koji nam je objasnio u čemu je problem.

-Informacija koja je na tabli odnosi se na dozvolu za pripremne radove. Ne i na završetak kompleksa. Mi smo u proceduri za građevinsku dozvolu koju očekujemo za par dana s obzirom na to da su svi uslovi za nju ispunjeni i počinjemo normalno da gradimo – rekao je gospodin Popović za Alo!.