Snimanje dugometražnog igranog filma “Majka Mara”, nove filmske režije proslavljene srpske glumice Mirjane Karanović, počelo je u Beogradu. Film producira Snežana van Hauvelingen u ime filmske kuće “This and That Productions”. A nastanak i ovog ostvarenja podržao je Filmski centar Srbije.

U središtu ove filmske priče u nastajanju je Mara, uspešna poslovna žena čiji život iz korena menja iznenadna smrt sina jedinca. Kroz odnos sa mlađim muškarcem, ona pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje.

Scenario za film napisali su Mirjana Karanović, Maja Pelević i Ognjen Sviličić, dok je saradnik na scenariju Srđan Koljević. A tekst je nastao po elementima drame “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar. Glavne uloge u filmu tumače Mirjana Karanović i Vučić Perović. A u filmu glume i Boris Isaković, Jasna Žalica, Jelena Ćuruvija… Direktor fotografije je Igor Marović, scenografkinja Dragana Baćović. A kostimografkinja Laura Locher.

Reč je o koprodukciji filmskih kuća “This and That Productions” (Srbija). “Paul Thiltges Distributions” (Luxemburg). “Deblokada” (Bosna i Hercegovina), “December” (Slovenija).“VHS” (Crna Gora) i “Oko film” (Švajcarska), prenosi FCS.

Snežana van Hauvelingen (produkcijska kuća “This and That Productions”) bila je producentkinja i filma “Dobra žena”, rediteljskog prvenca Mirjane Karanović. Koji je, podsetimo, svetsku premijeru imao na prestižnom festivalu Sandens (Sundance) u SAD. Koproducenti filma “Majka Mara” su: Paul Thiltges i Adrien Chef (PTD, Luksemburg). Vladimir Bulajić (December, Slovenija), Nemanja Bečanović (VHS, Crna Gora).Damir Ibrahimović (Deblokada, BiH) i Andrea Štaka (Oko film, Švajcarska).

Film su podržali: MEDIA Kreativna Evropa, Filmski centar Srbije. Filmski centar Crne Gore, Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Slovenački filmski centar, Luksemburški filmski fond, BAK Ministarstvo kulture Švajcarske, Ciriški filmski fond i Eurimaž.

Snimanje će trajaće do sredine oktobra na lokacijama u Beogradu. A planirano je da se postprodukcija filma radi u Srbiji, Sloveniji, Luksemburgu i Švajcarskoj.

Edita: Najlakše je biti srećan!