Prošlo je tačno godinu dana otkako nas je napustio Marko Živić, koji je preminuo u 49. godini života od posledica koronavirusa.

Na dan Markove godišnjice, 14. oktobra, njegovi najmiliji okupili su se na Novom groblju gde je glumac sahranjen kako bi mu odali počast i održali pomen. Tom prilikom, među porodicom i prijateljima našla se i Maja Arsić, devojka sa kojom je Živić bio u emotivnoj vezi. Ona je bila neutešna. Živićeve kolege nisu se pojavile na obeležavanju prve godišnjice njegove smrti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Živić (@markozivic)


Njegov spomenik bio je prekriven cvećem, sveće su gorele, a tišina je ulivala jezu svakome ko je prisustvovao prvoj godišnjici Markove smrti.

Podsetimo, Marko je krajem septembra prošle godine primljen u KBC „Dragiša Mišović“ sa pozitivnim PCR testom. Zbog loše kliničke slike, on se nalazio na odeljenju intenzivne nege. Tim lekara tri nedelje se borio za njegov život, ali glumac je izgubio bitku. Zbog lošeg rada pluća Marko je najpre primao kiseonik, ali zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja glumac je poslednje dane života proveo priključen na respirator.

Radoš Bajić progovorio o siromaštvu