Jelena Tomašević progovorila je o autoimunoj bolesti, sa kojom se bori već deceniju unazad.

Tomaševićeva tvrdi da su isprva kod nje pojavili nejasni simpotomi, a onda potom bolovi u zglobovima i mišićima:

– Primetila sam mesec dana nakon četvrtog porođaja da mi otiče jedan prst, pa sutradan drugi. Obratili smo se lekarima koji su uradili sve potrebne analize i otkrili su da imam lupus.Tada sam i prvi put saznala da postoji oboljenje pod tim imenom – priča Jelena i dodaje da se sve to dešavalo dok su Živeli u Španiji. Malo potom je Dejan potpisao ugovor u Grčkoj, preselili su se u Atinu i tu je zatražila drugo mišljenje. Nažalost, dijagnoza je bila potvrđena.

Jelena Tomašević
Jelena Tomašević

-Doktor mi je objasnio da bez obzira na to što imam 36 godina, moje telo je staro 75. Na moju štetu su otkrili i da sam uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artritis – kaže Jelena i dodaje da je potom usledio dolazak u Beograd i lečenje.

Sa druge strane, njen suprug Dejan, proslavljeni košarkaš tvrdi da je Jelena stoički podnela samo saznanje da boluje od autoimune bolesti.

– Jelena, ako je i imala neke zdravstvene probleme, nikada se nije žalila. Uvek sam ja bio u centru pažnje. Po prvi put sada ona ne može da preuzme obaveze, jer ima temperaturu, što se dešavalo prvih šest meseci. Njen najveći kvalitet je, što i pored svih tih problema, nije dozvoljavala da mi to na neki način osetimo. Posle smo saznali da se trudila da se osami kad joj je baš teško, da ode i isplače se, pozove sestre i podeli tu muku, ali se trudila da mi to u kući ne primetimo – kaže Dejan.