Narodnu pevačicu Gordanu Gocu Lazarević (68) teško je dovesti pred novinare i kamere, ali kada pristane, ona se na snimanje pojavi tačno na vreme, skockana, dobro raspoložena i spremna da iskreno odgovori na svako postavljeno pitanje.

– Breni nisam kuvala samo kafu, nego i ručkove i večere. Uživala sam u tome, svima njima sam pravila kolače, pevala sve te pesme i veselila se njihovim uspesima. Lako sam se mirila sa tim zbog svoje neambicioznosti – počinje Goca, i dodaje:

– Govorili su da sam bila Zaharova „probna traka“ jer sam  pevala pesme da bi ih pevači čuli. Nije on kriv što nisam uzela neke od njih. Ja nisam bila ambiciozna, volela sam ga tada toliko, da sam htela da on bude srećan i nisam razmišljala o svojoj karijeri. Govorili su mi: „Svaku si otpevala da je čuje pevač, a mogla si da je uzmeš za sebe“. Odgovarala sam da mi to ne smeta, draže mi je bilo da Zahar ima hit jer se i on probijao.

Iako je osamdesetih po sopstvenom priznanju bila pevačica u senci, Goca naglašava da je tada stalno nastupala, nekada i po nekoliko puta dnevno.

– Previše sam bila skromna, tiha i iz drugog plana. Bilo je posla i ja sam pevala, čak su me zvali Goca drakstor. Po ceo dan sam pevala, nekada i nekoliko puta dnevno. Radila sam koncerte i zabave i imala sam privilegovan položaj, pevala sam šta sam ja želela. Nisam tražila velike honorare i uvek sam mislila da nisam opravdala taj novac – objašnjava kroz široki osmeh Lazarevićeva.

Celu emisiju „Milizam“ pogledajte na našem Jutjub kanalu.

Otac mi je bio grub čovek

Goca se prisetila i svog detinjstva, pa priznala da je bila ranjeno dete koje nije primilo dovoljno roditeljske ljubavi.

– Smetala mi je očeva grubost. Imala sam spartansko vaspitanje. Odgovorna sam i vredna, ali ne volim imperativ, ako me zamoliš lepo, ja ću sve uraditi. Iz kuće nisam ponela mnogo ljubavi – kaže Goca.

Zahar nije hteo da mi da „Jedan dan života“

Lazarevićeva je priznala i za kojim pesmama žali što nisu postale njene iako ih je pisao njen suprug.

– Žao mi je što nisam snimila „Vino točim, a vino ne pijem“, nije mogao da prepravi tekst jer je bio jak i muški. Onda „Zbog tebe mome ubava“, mogao je tekst da se prepravi, ali sam rekla da će Staniša Stošić bolje da je otpeva. „Jedan dan života“ mi se mnogo dopadala, ali Milutin to nije hteo da mi da, Brena i Miroslav su tada bili mnogo popularni i to je bilo namenjeno njima – rekla je Goca

 Merima nije htela „Ivanova korita“

Goca je ispričala kako je veliki hit „Ivanova korita“ završio kod Merime Njegomir.

– Niko nije hteo da snimi „Ivanova korita“. Zahar me je molio da uzmem tu pesmu. Pesmu nije htela ni Merima Njegomir, ali ona se tada zabavljala sa Crnogorcem, pa je pesmu uzela samo zbog njega jer je on insistirao – rekla je Lazarevićeva.