Ove jeseni, tačnije poslednja dva vikenda u oktobru, Lepa Brena u okviru svoje američke turneje nastupaće u čak dve pravoslavne crkve. U Nju Džerziju u mestu Sidar Grouv u makedonskoj crkvi Sveti Kiril i Metodije, a u Indijani u Crkvi Svetog Save.

Nastupi su zamišljeni kao večernji program koji uključuje sedenje, večeru i piće, a cena ulaznice iznosi 70 dolara.

Brena je svoje koncertne aktivnosti najavila na svom zvaničnom Instagram nalogu. Posebno je interesantno i začuđujuće što njene nastupe na svojim zvaničnim sajtovima reklamiraju i crkve u kojima će najpoznatija Jugoslovenka pevati.

Fotografije Lepe Brene nalaze se u kalendaru događaja koje crkva organizuje. Nastup naše pevačice nalazi se ispod najave za čitanje Biblije i liturgije, a iznad događaja koji se tiče proslave Svete Petke koja je 27. oktobra.

Istorija nastupa van granica Srbije beleži fantastične priče. Ispovesti pevača na kakvim su sve mestima pevali po dijaspori često rastuže, ali i nasmeju publiku koja sve to sluša i čita sa velikim interesovanjem. Otići na američku turneju i pevati našim ljudima koji tamo žive i rade predstavlja bogovski posao. U slučaju Lepe Brene on zaista takav i jeste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Zvezde zarad dobrog honorara moraju da spuste estetske kriterijume. Često pevaju u improvizovanim restoranima, halama sa prosečnom binom i scenskim efektima. Tu su i brojni crkveni sabori oko kojih se okuplja zajednica koja je u pečalbi.

Do zaključenja ovog broja iz Breninog tima nam nisu odgovorili kako je došlo do koncerata u crkvama. S obzirom na to da tokom turneje peva i na regularnim mestima kao što su hale i klubovi.

Zanimalo nas je da li se za ovakve svetkovine menja i prilagođava repertoar, ali za odgovor smo ostali uskraćeni.

Krstinja Todorović o agoniji kroz koju prolazi