Glumica Branka Veselinović proslavila je juče 104. rođendan, a uprkos godinama koje će retko ko doživeti, trudi se da joj nijedan dan ne prođe u dosadi. Svakoga dana piše pesme, gleda filmove, druži se sa penzionerima i ne odustaje od života. Vedra i nasmejana, Branka nas je raširenih ruku ugostila u svom dvorištu u centru grada, ali pred ekipu Alo! nije htela da izađe dok nije namestila frizuru, obukla omiljenu bluzu i stavila ruž.

Kako je glumica za naš list otkrila, tajna dugovečnosti je u pružanju ljubavi, u pomoći ljudima oko sebe, ali i u slatkišima i vinu koje Branka redovno konzumira.

Otkrila je tajnu dugovečnosti

– Tajna dugog života je u ljubavi i sreći. Treba pomagati drugome ukoliko si u mogućnosti. Vrlo je važno pomoći onima kojima je teže od tebe, nemoćnima i invalidima. Važno je zabavljati se i govoriti lepe reči – rekla je Branka i otkrila navike koje je održavaju u životu.

– Svakoga dana, kada je lepo vreme, ja se sunčam. Pijem vitamin D i obavezno konzumiram slatkiše i vino. U tome je tajna svega. Danas sam jako uzbuđena jer slavim 104. rođendan. U duši još uvek gajim sećanje na detinjstvo, nisam kao stare osobe, još uvek imam životnog elana. Nikada nisam pila ni pušila i time sam očuvala organizam. Volim da čitam i za to mi ne trebaju naočare – rekla nam je Branka nakon što je oduvala svećice na torti koju joj je ekipa Alo! donela.

– Svesna sam da sam stara, ali sam jako srećna što sam živa. Mnoge mlađe kolege su preminule i srce me boli zbog toga. Važno mi je da kažem svim starim ljudima da se ne predaju. Ne volim kada vidim da se sklanjaju od svih jer misle da nemaju više ništa da kažu. Ali ja imam još mnogo toga da kažem i podelim sa svetom – poručila nam je glumica, koja se potom prisetila svoje najveće ljubavi, pokojnog supruga Mlađe Veselinovića.

– Imala sam bogat i ispunjen život. U suprugu Mlađi sam pronašla ljubav i razumevanje, a u pozorištu i na televiziji sam ostvarila mnoge uloge. Pet meseci sam bila u Americi sa mojim Mlađom, igrali smo Brehta na engleskom. Davala sam se nesebično i radila sam mnogo humanitarnih akcija. Doživotni sam ambasador Unicefa i počasni građanin Novog Sada – zaključila je Branka za Alo!.

 

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds: Čekamo četvrto dete