Branka Katić je ostvarila niz uspešnih uloga u televizijskim serijama, filmovima i predstavama. Prošle nedelje imala je čak dve premijere – televizijsku, sa serijom „U klinču“ i pozorišnu, u predstavi „Tramvaj zvani želja“.

Kaže da se u poslednjih 20 godina, koliko nije živela u Beogradu, najviše uželela glume na našem jeziku i divnih kolega, pa lepim ponudama, uprkos tome što joj treba odmor, nije mogla da odoli.

Publika je već zavolela seriju „U klinču“, uz svaku epizodu je preko milion gledalaca. Branka Katić u njoj tumači ulogu uspešne poslovne žene i brižne majke – Mire Kovač.

branka-i-nikola-kao-mira-i-velja-produkcija-rezima-830x0
branka-i-nikola-kao-mira-i-velja

– Iz serije možemo da naučimo da žena može i treba da bude i uspešna i samostalna i da ne treba da sluša muža. Izvinjavam se mom kolegi Nikoli Koji, koji mi glumi supruga, dosta duhovito. Mislim da je zaista
vreme da završimo sa patrijarhatom na našim prostorima, da žene treba da dobiju prostor koji zaslužuju i priznanje za to što rade. Vreme je za jednakost polova. – istakla je glumica.

Po njenim rečima, u svakoj njenoj ulozi prepoznaje se deo njene ličnosti. Mira Kovač joj je slična po tome što su obe, kako kaže, malo mangupi u životu. U seriji je uživala u radu sa mladim glumcima, ali i
starijim, dragim kolegama.

– Meni je u toj seriji najlepši bio rad sa omladinom koja je tako divna, puna energije. Ćerku mi igra fantastična mlada glumica Anita Ognjanović i Vojaž je pokazao toliko talenta za glumu. Prava poslastica su mi bile scene sa Draganom Mićanovićem s kojim sam poslednji put igrala u Engleskoj 1999. godine, kao i s Nikolom Kojom s kojim dugo nisam imala prilike da radim – navela je Branka Katić.

Uništena tabla postavljena u čast Dragana i Milene